Akupunktur

Flere af vores behandlere tilbyder akupunktur, enten selvstændigt eller i forbindelse med anden behandling. Der behandles med hhv. Dry neddling og Medicinsk akupunktur.

Effektiv behanding afsmertefuld muskulatur

Effektiv behanding af
smertefuld muskulatur

Dry needling: En meget effektiv måde at behandle en spændt og smertefuld muskulatur med lokale eller udstrålende smerter. Dry needling udføres med brug af akupunkturnåle, men adskiller sig i øvrigt på mange punkter fra akupunktur og de to behandlingsformer kan i reglen ikke sammenlignes. Dry needling er baseret på vestlige medicinske principper og forskning der viser, at ved at indsætte en nål i et triggerpunkt/muskelknude, forårsages biomekaniske og neurofysiologiske ændringer, som får muskelknuden til at forsvinde eller opblødes. Triggerpunktet stimuleres kortvarigt og nålen fjernes derefter. Efter behandlingen kan der være ømhed i det område, som er behandlet. Denne ømhed kan vare fra få timer og op til 48 timer. I perioden lige efter en behandling er det vigtigt at stimulere muskulaturen med strækøvelser, som du får anvist af behandleren.
Stimulering af kroppensnaturlige evne tilselvhelbredelse

Stimulering af kroppens
naturlige evne til
selvhelbredelse

Medicinsk akupunktur: Kaldes også for triggerpunkt akupunktur og er flere steder videnskabeligt dokumenteret til at være yderst effektiv smertestillende behandling af muskler og led. Nåle i akupunkturpunkterne stimulerer nervesystemet til at udskille biokemiske stoffer i muskler, rygmarv og hjerne. Dette medvirker bl.a. til at blodkarrene udvides lokalt i behandlingsområdet og øger den lokale blodgennemstrømning. Nålene stimulerer de nervebaner, der påvirker det ramte område og leder signaler op til det område i hjernen, der omhandler denne legemsdel. Fra dette område sendes besked videre, der resulterer i dannelse af endorfiner (kroppens eget smertestillende morfin), samt udløser afgivelse af andre kemiske stoffer, som har indflydelse på kroppens indre selvregulerende system. Smerteimpulsen nedsættes, så der ved ex. muskelsmerter ”løsnes op” i muskulaturen. Der igangsættes en stimulering af kroppens naturlige evne til selvhelbredelse og fremmer fysisk og psykisk velbefindende.